loading
Vent venligst...
Skip primary navigation
22 januar 2015

Jaguar udvikler 360 graders virtuelt udsyn og smart ”Follow me” navigationssystem

Jaguar arbejder med to nye banebrydende teknologier til at hjælpe føreren og øge trafiksikkerheden.

Det ene er live video kameraer udvendigt på bilen, der projekterer billeder op på skærme monteret på tagstolperne, så de bliver gennemsigtige. Føreren får dermed et frit 360 graders udsyn. Det andet erstatter den traditionelle navigationsskærm. I stedet vises en virtuel ”spøgelsesbil” foran bilen, som føreren så kan følge efter frem til destinationen.

Det nye system der gør tagstolperne gennemsigtige, giver føreren mulighed for at opdage fodgængere, cyklister og andre bilister rundt om bilen, der ellers normalt er dækket af tagstolpernes blinde vinkler. Systemet kan kombineres med en virtuel advarsel, der projekteres op i bilens forrude, så bilisten er klar over, hvad der sker i de blinde vinkler uden at skulle flytte øjnene fra vejen forude. En klar sikkerhedsforbedring i forhold til i dag.

De fleste har prøvet at følge efter en anden bil, fordi vi ikke kender vejen. Det er nemt og sikkert, fordi vi hele tiden har fokus forude på det, der sker i trafikken. Jaguars virtuelle ”follow me” spøgelsesbil fungerer på samme måde. Man taster en adresse i navigationen. Men i stedet for at følge med på navigationsskærmen og lytte til stemmens kørselsanvisninger, så behøver bilisten bare at følge efter den virtuelle spøgelsesbil, der projekteres op foran bilen, og som leder ham frem til destinationen.

Dr Wolfgang Epple, direktør for Jaguar Land Rovers research og technologi udtaler om de teknologiske landvindinger: ”Vores ultimative mål er, at hjælpe med at gøre kørsel i stærkt trafikerede byer mindre stressfuld og samtidigt reducerede antallet af ulykker markant.  Den nye teknologi vil således forbedre førerens udsyn og give ham de nødvendige rute- informationer på rette tidspunkt. Hvis vi kan hjælpe med at fastholde førerens øjne på vejen og levere alle nødvendige oplysninger på en måde, der ikke distraherer ham, så hjælper vi bilisten med at træffe de rigtige valg i kritiske situationer, så ulykker undgås.”

Se hvordan den banebrydende teknologi virker her.