loading
Vent venligst...
Skip primary navigation
17 marts 2014

JAGUAR XE BEKRÆFTET SOM DET NYE NAVN PÅ DEN EKSKLUSIVE SPORTSSEDAN MED DEN TOPMODERNE "INGENIUM"-MOTORSERIE OG AVANCERET ALUMINIUMSKARROSERI

Jaguar bekræfter, at de vil sætte en helt ny mid-size-sportssedan i produktion. Den får navnet Jaguar XE.

Ved en tale på Geneva Auto Show sagde dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer, Jaguar Land Rover: "For få uger siden annoncerede vi, at vores ny motorfremstillingscenter skal producere en ny familie af eksklusive og lette firecylindrede benzin- og dieselmotorer med lav friktion og udledning. Det første medlem af vores Ingenium-motorserie vil blive anvendt i vores helt nye Jaguar-sportssedan i mellemklassen. Denne bil får navnet Jaguar XE, og den vil blive afsløret i sin produktionsform senere i år." 

XE bliver det første produkt med den nye avancerede aluminiumsarkitektur, der blev præsenteret med konceptbilen C-X17 i 2013. Den lanceres globalt i starten af 2015, og det bliver segmentets første monocoque-model i aluminium. Den giver vores kunder alle fordelene ved aluminium: Uforlignelig køreglæde og effektivitet, takket være dets lette og stive egenskaber. Den nye motor og det nye aluminiumschassis giver den perfekte kombination. 

Der bliver mulighed for at vælge mellem mange motorstørrelser med forskellig ydelse, der alle er med den nyeste, innovative brændstofbesparende teknologi og samme gode køreegenskaber som altid. 

Takket være Jaguar Land Rovers mest fleksible motoropbygning nogen sinde med et avanceret design, der er konfigureret til monteringer både på langs og på tværs til baghjulstræk og firehjulstræk, er de nye motorer både effektive og kraftige – med tophastigheder på over 300 km/t og udledninger på under 100 g CO2 pr. km. 

Kevin Stride, Jaguars Vehicle Line Director for XE, sagde: "Under den tekniske udvikling af XE har vi fokuseret på at give kunderne den mest avancerede, effektive og raffinerede sportssedan i klassen. Vi er tilfredse med udviklingen til dato og ser frem til snart at kunne demonstrere, hvad vi har opnået." 

Ian Callum, Director of Design, sagde: "Den nye Jaguar XE er helt igennem en moderne Jaguar. Størrelsen er mere kompakt, men den er visuelt markant. Kunderne vil forvente meget af en mid-size-Jaguar – den skal være praktisk, men samtidig eksklusiv. Vi glemmer aldrig, at det er en Jaguar, vi designer. Det betyder, at den skal være lige så fantastisk spændende at se på og køre i, som den er praktisk at eje. Vi tror på, at vi har opnået dette med Jaguar XE. 

Navnet Jaguar XE fortsætter en logisk rækkefølge i modelrækken af Jaguarer. Alle oplysninger om teknikken og serien offentliggøres senere i 2014. Den globale lancering starter i midten af 2015.