loading
Vent venligst...
Skip primary navigation
04 december 2019

Ny Jaguar F-TYPE ser dagens lys

Den nye Jaguar F-TYPE har fuldendt sin rejse fra tegnebræt til showroom med en unik tour gennem Jaguar Design Studio i Hot Wheels®-modeludgave.

Sportsvognen i skala 1:64 med en perfekt efterligning af den sorte og hvide kamuflage kørte gennem 25 loops, tre utrolige hop og 44 sving på den 232 meter lange orange Hot Wheels-bane, der var lagt ud i studiet.

På vejen kørte den forbi en designgennemgang af de originale skitser, digitale renderinger, farve- og materialeprøver og en lermodel, der afslørede den nye F-TYPE’s selvbevidste, smukke og tidløse design, inden den standsede ved siden af den ægte vare.

Julian Thomson, Design Director Jaguar, siger: "Som designer og glødende bilentusiast har Hot Wheels-modeller været en del af mit liv siden barndommen. De pirrer fantasien, giver dig mulighed for at eje din drømmebil, og samtidig er de den første mulighed for faktisk at "køre" i en bil.

"Vi er vant til at udarbejde modeller i ler, men at se en 1:64-udgave af den nye F-TYPE med så mange detaljer ræse gennem studiet og præsentere samtlige trin i vores designproces var en virkelig unik oplevelse."

Med udgangspunkt i CAD-dataene for den ægte bil arbejdede designere fra Jaguar og Hot Wheels tæt sammen om at skabe den præcise 3D-printede model, der omfatter alle den nye F-TYPE's smukke detaljer, inklusiv dens smukke nye kølerhjelm, de unikke superslanke Pixel LED-forlygter og den mere markante for- og bagkofanger

Hot Wheels-teamet genskabte også farven Velocity Blue fra SVO Premium-paletten, og de håndmalede sågar F-TYPE-emblemet på bagenden, før modellen blev kamufleret inden "afsløringen" i filmen.

Selvom Hot Wheels-modellen har en komplet kabine, er du nødt til at sætte dig ind i den ægte F-TYPE for fuldt ud at kunne værdsætte de eksklusive og luksuriøse materialer, såsom Windsor-læder og Noble Chrome, der definerer den nye F-TYPE’s førerorienterede kabine.

I bilen er man omgivet af smukke detaljer, f.eks. de broderede monogrammer i sæderne og på dørpanelerne. "Jaguar Est. 1935"-indgraveringen omkring knappen til åbning af handskerummet, er en diskret reference til det år, hvor Jaguar navnet for første gang blev brugt af virksomhedens grundlægger, Sir William Lyons, til en af hans smukke biler.

Mens modellen kunne nøjes med tyngdekraften til at accelerere, fås den nye Jaguar
F-TYPE med et udvalg af kraftfulde og effektive motorer: en turboladet 4-cylindret motor på 300 hk, en kompressorladet V6 på 380 hk, en kompressorladet V6 på 450 hk samt en kompressorladet V8 på 585 hk. Sidstnævnte fås kun til den nye F-TYPE R, der i kombination med firehjulstræk levere rendyrket ekstraordinær ydelse i alle gear og under alle forhold. 0-100 km/t tager blot 3,5 sekunder.

Den lille F-TYPE når op på skalahastigheder på over 480 km/t på den specialbyggede bane, der blev designet og udviklet under vejledning fra den officielle Hot Wheels master track designer, Paul Schmidt.

Bryan Benedict, Senior Manager of Product Design hos Hot Wheels, siger: "Vi har arbejdet sammen med Jaguar i mere end 40 år, men dette var en mulighed for at lave noget ganske særligt med en bil, der endnu ikke var på markedet. At komme bag scenen i det tophemmelige Jaguar Design Studio og samarbejde med det dygtige designteam om at gøre denne bil til virkelighed og afsløre den på vores umiskendelige orange og blå bane, var en helt unik chance."

Det topmoderne Jaguar Design Studio åbnede i september. For første gang i mærkets 84 år lange historie samler det hele designteamet i ét kreativt område, der er skabt til formålet. Teknologisk set er det verdens mest avancerede designstudie. Det omfatter førende modelleringsrobotter i branchen, virtual reality, en 11 meter lang 4K powerwall og et dobbelt så stort areal som det tidligere område - det giver mulighed for at arbejde på 20 lermodeller i fuld størrelse på samme tid.