loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

BÆREDYGTIGHED

Jaguar har en lang tradition for at bygge smukke og hurtige sedaner og sportsvogne, der giver kunderne komfort og eksklusivitet og en uforlignelig køreoplevelse. For at bevare denne tradition gør vi alt for at sikre, at vi også på langt sigt har en bæredygtig virksomhed.

Overblik over Jaguars bæredygtighed

Vi indledte vores strategi om mere effektivt design for over 10 år siden med udviklingen af den lette aluminiumsplatform til den version af Jaguar XJ, der blev lanceret i 2003.  Den nye XK, der blev lanceret i 2006, gik et skridt videre med brugen af aluminium ved at anvende en avanceret konstruktion, der kombinerede lavere vægt med klassens mest optimale styrke og stivhed.  Nu går den nye XJ fra 2010 endnu videre med den nyeste generation af strukturer helt i aluminium.  Den gør brug af avancerede materialer og teknologier, hvoraf mange stammer fra luftfartsindustrien, og skaber en stærk og let skal, der nittes og limes samme helt uden svejsninger – for første gang i Jaguars historie.

Vi tog også en række miljøinitiativer for at forbedre vores produkters effektivitet og reducere deres CO2-udledning, heriblandt lanceringen af højeffektive dieselmotorer og mere omfattende brug af lette og genanvendelige materialer.

De nyeste fremskridt på dette område kan ses i de komplet nydudviklede avancerede benzin- og dieselmotorer til XK, XF og XJ fra 2010. De byder på markant forbedret brændstoføkonomi og reduceret CO2-udledning, samtidig med at ydelse og moment er hævet betrageligt – det bedste fra begge verdener.

Vores produkters miljøvenlige egenskaber understreges yderligere af det faktum, at den nye XJ har opnået fuld miljøproduktcertificering.  Denne certificering er baseret på den samlede udledning i hele levetiden fra produktion over anvendelse til bortskaffelse.

Vores overordnede mål er at reducere vores aktiviteters miljøpåvirkning ved at forbedre processer og produkter, udnytte ressourcer bedst muligt, minimere udledning og affald og forbedre energieffektiviteten.

Vi opnår dette gennem et helhedsorienteret syn på vores økonomiske, sociale og miljømæssige ansvar. Vi vurderer konsekvensen af alle vores aktiviteter, udvælger områder til forbedring og rapporterer om vores resultater. Vores virksomhed er grundlæggende afhængig af, at vi opnår løbende forbedringer, og at vi overholder eller overgår lovkrav.


Kompensationsprogram

I april 2009 indledte Jaguar et program om kompensering for den CO2, der udledes under samlingen af alle biler, der fremstilles på vores to produktionsanlæg i Storbritannien.  I samarbejde med CO2-kompensationseksperterne ClimateCare investerer vi i projekter, der fokuserer på tre områder: Overgang fra fossile brændstoffer til bæredygtig energi, fremme af vedvarende teknologi og forbedring af energieffektivitet i såvel samfund som industri.

Samtidig har vi iværksat et frivilligt program for Jaguar-ejere, der ønsker at kompensere for deres bils CO2-udledning (både nye og brugte). De ejere, der ønsker at medvirke, modtager et certifikat fra ClimateCare, og samtidig får de mulighed for på deres websted at se de projekter, som deres bidrag støtter.    Du kan finde yderligere oplysninger om programmet eller selv komme i gang med at kompensere for din Jaguars CO2-udledning på: www.jpmorganclimatecare.com/jaguar